Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podpłomyki góralskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0.5 kg
jajko 2 szt.
mleko 3,2% 0.25 litra
Kminek mielony Prymat 1 łyzka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: podpłomyki góralskie

Sporządzić ciasto z maki , jajek i mleka,dodać sól i kminek. Z ciasta wałkować okrągłe placki grubości 1 cm. piec na gorącej blasze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 28.08.2013 08:59
bardzo dobre
Grażyna13 26.01.2011 10:04
MUszą być pyszne !
Kryska73 23.01.2011 15:01
pycha!
Kryska73 20.01.2011 15:41
świetne!
Łucja1 18.11.2010 17:55
tylko z ką wziąść prawdziwy, kaflowy piec?
Anna189 03.09.2010 09:49
i ciepłe z dobrym masełkiem pycha
mamusia1 19.08.2010 23:22
zajefajne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak