Podpłomyk razowy z dynią i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna razowa

    25 dag
  • drożdże

    2 dag
  • oliwa

    1 łyzka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • kiełbasa

  • sos pomidorowy

  • czosnek

  • ser żółty

  • woda

    125 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Sos pomidorowy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na podpłomyk. Dynię, kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Kiełbasę kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy aż się rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 25.10.2012 23:51
dziekuję
mufinka79 20.10.2012 19:51
Znowu zaskakujesz pysznościami :)
dorota20w 16.10.2012 12:12
dziekuję
Poison1988 15.10.2012 16:01
Takich pyszności jeszcze nie próbowałam :) Super!
Goya 15.10.2012 11:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat