Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyk razowy z dynią i serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 25 dag
drożdże 2 dag
oliwa 1 łyzka
sól
pieprz
cukier
kiełbasa
sos pomidorowy
czosnek
ser żółty
woda 125 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyk razowy z dynią i serem

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Sos pomidorowy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na podpłomyk. Dynię, kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Kiełbasę kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy aż się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 25.10.2012 23:51
dziekuję
mufinka79 20.10.2012 19:51
Znowu zaskakujesz pysznościami :)
dorota20w 16.10.2012 12:12
dziekuję
Poison1988 15.10.2012 16:01
Takich pyszności jeszcze nie próbowałam :) Super!
Goya 15.10.2012 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak