Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podobiadek ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
mąka ziemniaczna 2 łyżki
kompot konserwowy 1/2 litra
siemię lniane 1 łyżka
cukier 1 łyżka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Podobiadek ryżowy

Do garnka wsypujemy łyżkę siemienia lnianego, ugotowany ryż oraz wlewamy kompot konserwowy i gotujemy. W międzyczasie w szklance zimnej wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z dodatkiem łyżki cukru. Gdy woda w kompocie zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień na kuchence, a następnie wlewamy do garnka zawartość szklanki, jednocześnie mieszając zawartość garnka łyżką. Po chwili mieszania potrawa jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.01.2013 14:34
oryginalne połączenie- a jaki kompot jest najlepszy do tej potrawy?
kasiaw 17.01.2013 22:17
nie brzmi zbyt smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak