Podobiadek ryżowy

Podobiadek ryżowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • kompot konserwowy

    1/2 litra
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Podobiadek ryżowy

Do garnka wsypujemy łyżkę siemienia lnianego, ugotowany ryż oraz wlewamy kompot konserwowy i gotujemy. W międzyczasie w szklance zimnej wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z dodatkiem łyżki cukru. Gdy woda w kompocie zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień na kuchence, a następnie wlewamy do garnka zawartość szklanki, jednocześnie mieszając zawartość garnka łyżką. Po chwili mieszania potrawa jest gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

pestka 23.01.2013 14:34
oryginalne połączenie- a jaki kompot jest najlepszy do tej potrawy?
kasiaw 17.01.2013 22:17
nie brzmi zbyt smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat