Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODLASKI PĘCZAK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczak 1 szklanka
woda 3 szklanki
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt.
torebka sproszkowanej zupy gro 1 szt
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PODLASKI PĘCZAK

Wykonanie:
Zagotować 3 szklanki wody, posolić i wrzucić pęczak z drobno pokrojonym boczkiem. Ugotować do miękkości. Mąkę grochową wymieszać w szklance wody, wrzucić do ugotowanego pęczaku, dodać pieprzu i zostawić na ciepłej płycie kuchennej. Cebulę przyrumienić na smalcu i polać ciepły pęczak. Gdy nam zostanie potrawy, proponuję na drugi dzień połączyć z ugotowaną kapustą słodką lub kiszoną-równie smacznie danie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak