Podgardle z indyka nadziewane farszem z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    10 dkg
  • jajka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    odrobina
  • sól, pieprz, gałka muszkatołow

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę bardzo drobno posiekać, a następnie przetrzeć przez sito lub kilkakrotnie przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami, dodać rodzynki, bułkę tartą, szczyptę soli, pieprz, utartą gałkę muszkatołową oraz goździki i ewentualnie do smaku odrobinę cukru. Ubić pianę z białek. Wszystko razem wymieszać bardzo dokładnie i tak przygotowanym farszem nadziać podgardle indyka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 01.01.2012 20:37
pycha
RenataZ-et 26.11.2010 20:11
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat