Pochlopka

Pochlopka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5
  • cebula biała

    2
  • ziemniaki obrane

    0,5
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pochlopka

Poszatkować drobno kapustę, posiekać cebulę i drobno posiekać jarzyny. Zalać wrzątkiem i gotować ok 10 min. dodać pokrojone ziemniaki. Gdy wszystko będzie miękkie dodać do smaku przecier, osolić. Zaprawić zasmażka z mąki i tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

malaczarna23 02.11.2011 07:40
fajne
szajba2 30.05.2011 16:35
super
Barbara55 23.05.2011 15:52
dobre
kielcok1 04.05.2011 16:07
oprócz pochlopka dobry jest też cichlopek
plocia 06.02.2011 14:51
jaki tytuł śmieszny hehe
rakow2
rakow2 30.01.2011 14:57
ciekawe
marzencia2007 30.09.2010 09:27
super :)
mehia 15.07.2010 08:11
niezła nazwa :)
Katarzyna/kate1980 12.07.2010 13:04
pyszności
rosik93 12.07.2010 12:54
PychA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat