Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pocałunek murzyna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
śmietana 12% 1 szklanka
jaja 1
ocet 10 % 1 łyzka
kokao 2 łyżki
mak 3 łyżki
rodzynki 3 łyzki
orzechy 3 łyzki
migdały 3 łyzki
starta skórka z pomarańczy
Krem:
jaja 3
cukier 1 szklanka
masło 250 g
mąka 1,5 łyzki
mak 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pocałunek murzyna

Ciasto: utrzeć jajo z cukrem dodawać śmietanę, mąkę z wymieszeną sodą i wyrobić ciasto. podzielić na 3 części. do pierwszej włożyć sparzony i mielony mak, do drugiego kakao, a do trzeciego bakalie. upiec osobno trzy placki.
Krem: utrzeć jajka z cukrem. Wsypać mąkę starannie mieszając. Zagotować mleko. do gotowanej masy cienką stróżką wlewać mleko ciągle mieszając. osobno ucierając masło dodajemy po trochu zimną masę. ostudzone placki przełożyć kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak