Pobarszczykowa jarzynka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki z barszczu

    30 dkg
  • marchew z barszczu

    15 dkg
  • olej do smażenia

  • cukier

    do smaku
  • ocet winny

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

To doskonały sposób na wykorzystanie warzyw z barszczu. Ugotowane w nim buraczki i marchewkę miksujemy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru i octem winnym. Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 02.03.2013 09:53
fajne jedzonko
alaaa 10.01.2013 20:42
u ciebie nic się nie marnuje,super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat