Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Po wiejsku jedzonko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaki 1300 gram
jajko 5 szt
szczyoiorek
smietana 18% 150 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Po wiejsku jedzonko

Ziemniaczki Ukopać na polu ostukać z ziemi obmyć obrać gotujemy 40 minut osolone do smaku. Jajka smażymy na oleju chwilkę aby ścięło się białko i przewracamy na drugą stronę kładziemy na talerzach ziemniaczki jajka . Szczypiorek zrywamy z pola myjemy i kroimy drobno posypujemy ziemniaczki gęstą śmietanę łyżką nakładamy na talerz koło ziemniaczków i zajadamy się :) smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 14.12.2011 15:29
wiejskie smaki - pyszny obiad, prosty, szybki i smaczny:)
cukiereczek 24.10.2011 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak