Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Po chińsku potrawka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
seler 1/2 szt
bambus pędy 3 łyżki
por 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
makaron chiński 1 opakowanie
przyprawa chińska 1 łyżka

marynata

sól do smaku
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Po chińsku potrawka

Fileta myjemy i kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami i marynujemy około 3 godziny. Kawałki mięsa grillujemy.

Marchew obieramy i kroimy w słupki. Kroimy warzywa: seler, por, paprykę. Dodajemy selera, pędy bambusa, pora, paprykę. Warzywa dusimy pod przykryciem.

Dodajemy mięso i jeszcze chwilę dusimy, posypujemy przyprawą do chińczyka.

Podajemy z zaparzonym chińskim makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak