Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pływające Mont Blanc

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 g
kremowa śmietanka 500 ml
bezy 2
słodzone piuree kasztanowe 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pływające Mont Blanc

1. Połam czekoladę na drobniejsze kawałki i rozłóż do 6 pucharków.

2. Ubij śmietankę. Dodaj jedną beze i zamieszaj łyżką.

3. Nałóż na wierzch czekolady po ok. 2 łyżki piure kasztanowego i przykryj ubita śmietanką.

4. Posyp wierzch rozkruszoną bezą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak