Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
500 g -
mleko ciepłe
325 ml -
masło
50 g -
majonez
1,5 łyżeczki -
cukier
50 g -
drożdże
18 g -
mak
1/2 szkl. -
cukier
1/2 szkl. -
masło
80 g
Sposób przygotowania
Posmarowany nadzieniem placuszek zwinąć w rulonik.
Każdy rulonik naciąć wzdłuż zostawiając nieprzecięte około 1/4 długości z każdego końca. Końce zawinąć pod spód i włożyć do środka przez powstałe nacięcie.
Gotowe bułeczki kłaść na blaszce oprószonej mąką, pozostawić do napuszenia na 15 - 20 minut. Spryskać piekarnik wodą, piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się