Płucka wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płuca wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    5 szt
  • olej

    do smazenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płucka oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie.Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka.Zalać zimną wodą i gotować około 1 godz.Po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę i włożyć na patelnię.Smażyć na oleju około 15 min,posolić do smaku.Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na wierzch.Można dodać trochę vegetty.Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.Doprawić pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 25.07.2012 19:46
nie jadłam nigdy
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
alaaa 09.06.2012 20:16
nie przepadam
MAR3STA 22.04.2012 16:24
nie próbowałam jeszcze
bercik1 21.03.2012 23:54
Pomysł fajny.
Karmel 03.03.2012 17:52
smaczne
matii6 20.01.2012 21:26
ja nie lubię ale moja babcia uwielbia
Magdalena1110 26.12.2011 19:26
jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat