Płucka wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płuca wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    5 szt
  • olej

    do smazenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płucka oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie.Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka.Zalać zimną wodą i gotować około 1 godz.Po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę i włożyć na patelnię.Smażyć na oleju około 15 min,posolić do smaku.Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na wierzch.Można dodać trochę vegetty.Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.Doprawić pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 25.07.2012 19:46
nie jadłam nigdy
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
alaaa 09.06.2012 20:16
nie przepadam
MAR3STA 22.04.2012 16:24
nie próbowałam jeszcze
bercik1 21.03.2012 23:54
Pomysł fajny.
Karmel 03.03.2012 17:52
smaczne
matii6 20.01.2012 21:26
ja nie lubię ale moja babcia uwielbia
Magdalena1110 26.12.2011 19:26
jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat