Płotka na patyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płotka

    3
  • margaryna

    5 dag
  • jałocówka

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Już wypatroszone ryby i dobrze umyte polać sokiem z cytryny natrzeć solą a w środku natrzeć pastą utartą z masła ,białego pieprzu, wódki i soli . Na szpadkę długą do grillowania nadziewamy rybę układamy na ruszcie i opiekać często obracając , w czasie pieczenia na żar paleniska co jakiś czas wrzucać po kilka jagód jałowca .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 25.07.2012 09:54
ekstra przepis
babcia 25.07.2012 09:54
ekstra przepis
iwa643 06.07.2011 07:33
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat