Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

płonące słodkie szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetu z kurczaka 25 dag
miodu 3 łyżki
czekolady gorzkiej 5 kostek
mleko 4 łyżki
czekolady malaga 4 kostki
olej do smażenia
wykałaczki 4
spirytusu 4 łyżki
banan 2 szt
ananas 4 plastry
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: płonące słodkie szaszłyki

Ryż ugotować na sypko, filet umyć, pokroić w kostkę, ananasy pokroić w kawałki, banany obrać i pokroić w plasterki, na talerz dać filet , wymieszać z jedną łyżką miodu, potem nabijac na wykałaczki filet, ananas, banan na przemian, gotowe szaszłyki polać pozostałym miodem, piec na rozgrzanym oleju bardzo powoli. Wyłożyc na talerz ryż posypac startą czekoladą o smaku malagi , ułożyć szaszłyki, polać rozpuszczoną czekoladą gorzką z mlekiem. Na koniec przed podaniem polac spirytusem i podpalić. Podawac płonące szaszłyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.03.2013 23:03
efektownie podane
Dorota59 16.01.2013 14:34
znakomite
hahanka 08.11.2012 10:59
zjawiskowe
miki47 07.10.2012 21:42
mniam
manaika 07.01.2012 18:17
ciekawy pomysł
gusia1000 14.02.2011 00:08
Świetne jedzenie.
agnieszka214 04.01.2011 11:26
orginalne
Marcin37 27.12.2010 20:13
Super..!
Dorota76 27.12.2010 18:29
świetny pomysł do zaimponowania komuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak