Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

płonące roladki z śliwowicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
ogonówka 8 plasterków
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 1/2 szklanki
śliwki dowolne 400 gram
łyżka brazowego cukru
łyżka masła
śliwowica 50 ml
sól
indyk 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: płonące roladki z śliwowicą

Mięso opłukać, lekko zbić, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy płat posmarować z jednej strony musztardą i położyć na nim plaster ogonówki. Całość ciasno zwinąć, a następnie spiąć wykałaczką. Roladki usmażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, podlać bulionem. Dusić ok. 25 minut pod przykryciem, wyjąć. Śliwki opłukać, przekroić, usunąć pestki. Cukier rozpuścić na patelni w 2 łyżkach wody. Dodać masło i 5 łyżek sosu wytworzonego podczas duszenia mięsa. Włożyć śliwki, dusić ok. 8 minut. Do śliwek wlać śliwowicę, obok ułożyć mięso. Śliwki razem ze śliwowicą podpalić. Gdy płomień zgaśnie, roladki podawać razem ze śliwkami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.06.2011 13:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak