Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące pucharki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łyżeczka spirytusu
łyżeczka soku z czarnej porzeczki
plasterek cytryny
1/2 szklanki białego lub czerwonego wina
1/3 szkl. soku z jabłek
kilka wisien z nalewki
lód 2 kostki
rum 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące pucharki

Na dno pucharków wlać rum i sok z czarnej porzeczki. do połowy szklaneczki dolać wina, włożyć kilka wisien, dopełnić sokiem z jabłek. Włożyć lód i plasterek cytryny. na wierzch cytryny nalać spirytus i zapalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata77 06.11.2010 21:04
super przepis:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak