Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące lody z owocami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody waniliowe
lody orzechowe
brzoskwinie w puszce 1 puszka
ananas w puszce 1 puszka
banan 2
CUKIER W KOSTKACH 1 na porcję
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące lody z owocami

Banany obrac i pokroić w plasterki. Brzoskwinie i ananasy pokroić w kostkę. Na dół pucharka nałożyć lody waniliowe, a na nie orzechowe. Na lody dać owoce. Kostkę cukru położyć na owocach i polac spirytusem, aby nasiakła, ale nie rozpadła się. Tuż przed podaniem na stół cukier podpalić. Najlepiej podawać wieczorem gdy jest już ciemno;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak