Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plonace befsztyki mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
ser 1/2 szkl
cebula biała 1 szt
przyprawy 1 lyz
majeranek 1 lyz
sok z cytryny 2 lyz
polędwica wołowa 50 g
spirytus 2 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: plonace befsztyki mojej mamy

Pokroj poledwice w kostke wraz z cebula przepusc przez dwukrotne mielenie, dodaj do zmielonego miesa zoltka, oliwe ser, majeranek, sol i pieprz, mieso wyrabiaj delikatnie, uformuj w cienkie zgrabne befsztyki, uloz na metalowym zaroodporym półmisku , skrop sokiem z cytryny, przykryj sciereczka i wstaw do lodowki, przed podanie befsztyku polej lyzka spirytusu i podpalamy, całość prezentuje się wspaniale bo gdy spirytus się wypali befsztyki na pewno będą należycie usmażone,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak