Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące banany w rumie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
rum 2 łyżki
masło 6 łyżek
jajko 1 szt
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące banany w rumie

Banany obierz, przekrój na pół. Jajko roztrzep w głębokim talerzu, na drugi talerz wysyp mąkę. Panieruj banany w jajku i mące, usmaż na gorącym maśle, ułóż na półmisku . W rondelku rozgrzej rum, polej nim banany. Podpal i podaj płonące.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 11.09.2011 16:51
pycha
Ania67 16.07.2011 08:54
wspaniałe
tatiana2 06.06.2011 10:11
To musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak