płoć z imbirem i chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże sprawione płocie

    8 szt.
  • sok z pół cytryny

  • papryki chili

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • szczypiorek posiekany

    3 łyżki
  • kolendra posiekana

    2 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płocie umyj, osusz, natnij skórę w 2-3 miejscach. Skrop je cytryną i posól, ale nie za dużo, bo sos sojowy jest słony.
Czosnek pokrój na plasterki, z chili usuń pestki i pokrój strąki na cienkie paski, podobnie pokrój imbir.
W dużej głębokiej patelni, rozgrzej olej, wrzuć czosnek, imbir i chili, chwilę podsmaż. następnie dodaj ryby, posyp szczypiorkiem i kolendrą, smaż po 3 minuty z każdej strony. Tuż przed zdjęciem z patelni wlej sos sojowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria899 24.04.2011 21:23
smakowicie
Krystyna32 10.04.2011 07:49
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat