Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniowa przekąska z rukolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 1 sztuka
rukola 1 garść
kindziuk 6 plastrów
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżka
przyprawa w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniowa przekąska z rukolą

Kroki postępowania

1
Ser podzielić na trójkąciki. Rukole opłukać i osuszyć .
Krok 1 - Pleśniowa przekąska z rukolą foto
2
Z obu stron sera położyć po kilka listków rukoli. Całość zawinąć z plasterek kindziuka tak, aby połowa sera i listków rukoli wystawała.
Układać na talerzyku.
Krok 2 - Pleśniowa przekąska z rukolą foto
3
Miód i musztardę wymieszać, doprawić do smaku przyprawą w płynie .
Otrzymanym sosem polać kawałki sera z rukolą i kindziukiem.
Krok 3 - Pleśniowa przekąska z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 12.04.2014 22:11
smaczniutkie
Janina 12.04.2014 20:44
Pyszniutkie;)
ada.la 12.04.2014 19:53
wyglądają rewelacyjnie
Pani Domu 12.04.2014 18:30
bardzo interesująco wygląda
Aannkaa82 12.04.2014 18:02
Świetne zdjecia :) a przekąska na pewno smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak