Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
CIASTO
-
żółtko jajek
4 szt -
cukier drobny
3 łyżka kokosowy -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mąka tortowa
3,5 szk -
margaryna kostka
250 g -
sól
1 szczypta
MASA BIAŁKOWA
-
białko
4 szt -
cukier drobny
2 łyżka kokosowy -
kisiel pomarańczowy
1 op z cukrem -
barwnik spożywczy do ciast
1 odrobina pomarańczowy
DODATKOWO
-
dżem porzeczkowy
350 ml czarna porzeczka -
morele
4 szt
Przepis i sposób przygotowania Pleśniak porzeczkowo morelowy Zewy
Kroki postępowania

W misce robota umieścić wszystkie składniki na ciasto







Następnie dodać cukier a gdy wmiksuje się w pianę wsypać kisiel i dodać barwnik i mieszać aż się połączą z pianą.

Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem na 45 minut.

jeśli nie macie cukru kokosowego użyjcie zwykłego lub brązowego![]()
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)