Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płaty śledziowe w koncentracie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1/2 kg
miód 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Płaty śledziowe w koncentracie

Wymoczone płaty śledziowe, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posypać wegetą. Sok z cytryny, wymieszać z koncentratem, wlać do cebulki, dodać miód, listek laurowy, wymieszać, dusić przez 5 minut na wolnym ogniu. Wystudzony sos wymieszać w misce ze śledziami i przełożyć do słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta41 17.01.2011 21:08
Zamigotało,pobrązowiało i tak mnie tu potroiło !
Jolanta41 17.01.2011 21:06
Podobają mi się takie śledziki ! :)
Jolanta41 17.01.2011 21:06
Podobają mi się takie śledziki ! :)
Jolanta41 17.01.2011 21:06
Podobają mi się takie śledziki ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak