Płaty śledziowe w koncentracie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    1/2 kg
  • miód

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone płaty śledziowe, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posypać wegetą. Sok z cytryny, wymieszać z koncentratem, wlać do cebulki, dodać miód, listek laurowy, wymieszać, dusić przez 5 minut na wolnym ogniu. Wystudzony sos wymieszać w misce ze śledziami i przełożyć do słoika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta41 17.01.2011 21:08
Zamigotało,pobrązowiało i tak mnie tu potroiło !
Jolanta41 17.01.2011 21:06
Podobają mi się takie śledziki ! :)
Jolanta41 17.01.2011 21:06
Podobają mi się takie śledziki ! :)
Jolanta41 17.01.2011 21:06
Podobają mi się takie śledziki ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat