Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płaty sledzia zielonego w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Śledź zielony 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
zalewa octowa:
woda 1,5 litra
ocet 10 % 125 ml
sól 1 łyzeczka
przyprawa do zup 1 łyżka
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula biała 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Płaty sledzia zielonego w occie

Płaty sledzia zielonego rozmrażamy myjemy obtaczamy w bułce tartej i smazymy na oleju.Do garnka wlewamy wodę kroimy cebulę w pióra,dodajemy sol,cukier,liscie laurowe,ziele angielskie,ocet,magi. Na garnek dajemy przykrywkę i wodę zagotowujemy studzimy pod przykryciem.Usmazoną rybę układamy w naczyniu może być wiekszy słoik zalewamy wystudzoną zalewa słoik zamykamy.Tak przygotowane sledzie odstawiamy na co najnmiej 24 godziny,trzymamy w chłodnym miejscu.POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 14.11.2013 17:09
z chęcią bym spróbowal
fotoviderek 30.10.2013 07:41
Śledzik pierwsza klasa :)
Bernadeta1 28.10.2013 09:08
lubię taką opiekaną rybę w zalewie, smaczna
Róża1 26.06.2013 07:39
też tak robię ,pyszne:-)
Mirka-Ludomila 01.02.2013 12:45
smaczne
gosia56 06.11.2012 11:09
bardzo dziękuję za komentarz.
gusia1000 05.11.2012 19:48
Lubię to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak