Płaty marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    1 kg
  • woda

    2 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4
  • cebula

  • ziarna ziela angielskiego

    10
  • ocet 10 %

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie mocz przez 1h w wodzie. Ocet zagotuj z wodą, liśćmi, zielem i pokrojoną cebulą. Śledzie osącz z wody, zalej w słoju zimną zalewą, zakręć, Odstaw na 2 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 30.12.2011 18:31
smaczne
Seba 26.07.2011 17:30
smaczne
Jaheira11 15.11.2010 19:23
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat