Płatki ryżowe z sezonowymi owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki ryżowe

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • miód

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
  • owoce sezonowe

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotowujemy mleko/wodę.
Dodajemy szczyptę soli i powoli wsypujemy płatki ryżowe.
Gotujemy na wolnym ogniu około 2 minut aż płatki wchłoną mleko/wodę.
Dosładzamy do smaku miodem.
Przekładamy do miseczki i przybieramy owocami, ewentualnie listkiem melisy.
Smacznego!
mufinka79
Przy diecie bezmlecznej , i u alergików można przygotować płatki na wodzie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat