Płatki ryżowe z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • płatki ryżowe

    5 łyżek
  • jogurt naturalny

    2 łyzki
  • cukier trzcinowy

    1 łyzka
  • migdały

    6 szt
  • jagody

    kilka lyzek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Płatki ryżowe z jagodami foto
Mleko wlewamy do garnka i gotujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki ryżowe, gotujemy jeszcze ok 3 minuty, mieszajac.
Krok 2 - Płatki ryżowe z jagodami foto
Migdały kroimy na małe kawałeczki, można je wcześniej obrać ze skórki. Jagody oczyszczamy z ogonków i listków, myjemy i mieszamy z jogurtem naturalnym, cukrem trzcinowym i posiekanymi migdałami.
Krok 3 - Płatki ryżowe z jagodami foto
Płatki ryżowe przekładzamy do miseczek i polewamy przygotowanymi jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 05.01.2014 14:05
erym płatki są bardzo smaczne, polecam
erym 05.01.2014 13:17
nigdy nie jadlam platkow ryzowych, musze kiedys sprobowac
Alex_M 06.12.2013 11:29
smaczny deserek :)
Danost 26.12.2012 08:29
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat