Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki ryżowe z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
płatki ryżowe 5 łyżek
jogurt naturalny 2 łyzki
cukier trzcinowy 1 łyzka
migdały 6 szt
jagody kilka lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki ryżowe z jagodami

Kroki postępowania

1
Mleko wlewamy do garnka i gotujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki ryżowe, gotujemy jeszcze ok 3 minuty, mieszajac.
Krok 1 - Płatki ryżowe z jagodami foto
2
Migdały kroimy na małe kawałeczki, można je wcześniej obrać ze skórki. Jagody oczyszczamy z ogonków i listków, myjemy i mieszamy z jogurtem naturalnym, cukrem trzcinowym i posiekanymi migdałami.
Krok 2 - Płatki ryżowe z jagodami foto
3
Płatki ryżowe przekładzamy do miseczek i polewamy przygotowanymi jagodami.
Krok 3 - Płatki ryżowe z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.01.2014 14:05
erym płatki są bardzo smaczne, polecam
erym 05.01.2014 13:17
nigdy nie jadlam platkow ryzowych, musze kiedys sprobowac
Alex_M 06.12.2013 11:29
smaczny deserek :)
Danost 26.12.2012 08:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak