Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki ryżowe śmietankowo-cynamonowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki ryżowe 4 łyżki
mleko 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
bita śmietana kleks

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki ryżowe śmietankowo-cynamonowe

Mleko przygrzewamy w rondlu, wsypujemy płatki ryżowe, dodajemy cukier waniliowy, cynamon. Wszystko gotujemy około 5 minut, mieszając co jakiś czas. Po ugotowaniu, dodajemy 2 łyżki śmietany, posypujemy na wierzch cynamonem i robimy kleks bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.10.2013 00:40
Tez tak robię. Pycha.
malina 11.09.2013 07:47
bardzo smaczne to śniadanko
Rybciia 18.06.2013 12:19
super śniadanie :-)
kate.500 26.05.2013 22:11
pyszne danie
ewka1978 17.04.2013 13:05
super przepis
caralajna 14.04.2013 07:04
idealne na śniadanie
caralajna 14.04.2013 07:03
idealne na śniadanie
Ziabela 25.03.2013 14:51
proste a smaczne
Bernadeta1 18.02.2013 00:15
bardzo smaczne śniadanie
M. Monroe 13.02.2013 19:06
smacznie się prezentują ')
pestka 10.02.2013 00:34
smakowite śniadanie
pajbek 28.01.2013 22:21
Fajne śniadanko :-)
Amadeusz 20.01.2013 10:43
mmmmm, smakowite ;)
fotoviderek 18.01.2013 09:56
Wspaniały pomysł, no i dobry smak :)
caffee_tea 11.01.2013 23:20
ciekawe przepis, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak