Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plastry z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
por (biała część) 5 plasterków
mąka 1-2 łyżki
woda 1 l
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
śmietana 1-2 łyzki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: plastry z szynki

--mięsko myjemy porcjujemy na plastry doprawiamy solą i pieprzem odstawiamy na kilka chwil rozgrzewamy olej i układamy szynkę na patelce, podsmażamy dość intensywnie aby nabrała złocistego brązowego koloru. jak już mięso jest gotowe przekładamy je do garnka z wodą dokładamy 1/2 cebulki pokrojonej w pióra, pora i kostkę rosołową, na malutkim ogniu gotujemy ok 1,5. jak szynka jest już prawie miękka dodajemy pokrojone drobno pieczarki cebulkę i paprykę to zostawiamy na jakieś 20 minut na koniec zaprawiamy mąką oraz śmietana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 15.09.2012 10:32
ciekawy przepis
mic 09.09.2012 21:18
fajne
Norgiusz 17.08.2012 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak