Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry szynki w sosie paprykowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka mięso 1/2 kg
masło 1 łyżka
olej 1 łyżeczka
bulion 1/2 szklanki
śmietana 30% 1/2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry szynki w sosie paprykowym

Mięso szynkę myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry , lekko rozbijamy. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą . Mięso podsmażamy z 2 stron. Dodajemy ok 2 szklanek mrożonej włoszczyzny typu julienne, chwilę smażymy. Podlewamy bulionem. Dodajemy paprykę słodką i ostra , solimy do smaku doprawiamy pieprzem i dusimy. Jeżeli trzeba jeszcze podlewamy bulionem. Kiedy mięso jest miękkie zaciągamy sos śmietana 30 procent. Danie jest gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 04.01.2014 18:39
ale apetyczne
aginaa 30.11.2013 18:43
fajny ten sosik
magdziorka6 30.11.2013 18:40
pyszne na obiad
noninka77 30.11.2013 15:43
wspaniale wygląda:)
Katarzyna54 30.11.2013 15:04
fajne danie
brioszka 30.11.2013 14:15
wygląda bardzo apetycznie :)
marcia7 30.11.2013 12:31
apetyczna potrawa
Paolcia 30.11.2013 09:17
smacznie wygląda :)
iwi 30.11.2013 08:58
Przepyszna przystawka
Krzysztof15 30.11.2013 08:42
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak