Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry schabu pieczone w piekarniku

5.0
(167)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

ponadto

schab 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry schabu pieczone w piekarniku

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w plastry. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem lub pięścią. Składniki marynaty łączymy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na 10 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 20-25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.06.2016 22:22
Takie dobre miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak