Plastry rolady z matiasa holenderskiego z racuszkami ziemniaczanymi i kwaśną śmietaną Roberta Sowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z matiasa marynowane w oleju

    500 g
  • ogórek

    1 szt.
  • rzodkiewki marynowane

    8 szt.
  • endywia

    1 pęczek
  • creme fraiche

    4 łyżki
  • kawior z łososia

    2 łyżki
  • kawior z anchois

    2 łyżki
  • kiełki

    1 garść
  • racuszki ziemniaczane

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasa osuszyć papiernikiem ręcznikiem, przełożyć na folię spożywczą, dokładnie zawinąć formując roladę i odstawić do zamrażarki na minimum 3 godziny. Następnie rybę odwinąć z folii i cienko pokroić (najlepiej na maszynie) w plastry od razu układając je na talerzu. Na śledzia ułożyć marynowanego ogórka, rzodkiewki, gałązki endywii, crème fraîche, kawior z łososia i anchois oraz kiełki. Całość skropić sosem vinaigrette i podawać z ciepłymi racuszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz33 5 tygodni temu
Wspaniała potrawa.
Magda60 29.01.2015 15:06
rewelacja przepis
Kluska_87 24.10.2014 21:24
piękne zdjęcie
caralajna 24.10.2014 18:11
świetny widok
norweska20 24.10.2014 15:26
oj zjadło by się
kloruś 24.10.2014 15:00
ależ apetyczne zdjęcie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat