Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry ogórka z krewetkami na przystawkę

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek świeży 1 sztuka
krewetki 9 sztuki
sok z cytryny 1/2 sztuka
tymianek 3 gałązki
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry ogórka z krewetkami na przystawkę

Ogórka pokroić ukośnie na cienkie plasterki.
Krewetki wrzucić do gotującej się, posolonej wody z sokiem wyciśniętym z połówki cytryny na ok 2-3 minuty.
Wyciągnąć z wody, marynować w oliwie z oliwek z sokiem z cytryny (w proporcjach 1:1).
Na talerzu układać plastry ogórka na przemian z krewetkami.
Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą. Skropić oliwą z oliwek.
Udekorować świeżym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 21.01.2013 14:07
mmmm pyszności :)
gosia1988 21.01.2013 12:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak