Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry buraczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak czerwony 1
oliwa 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
ocet balsamiczny
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry buraczane

Kroki postępowania

1
Buraka obieramy i kroimy na cienkie talarki - pokroiłam na tarce.
Krok 1 - Plastry buraczane foto
2
Przyprawiamy plasterki buraczkowe i smażymy na mocno rozgrzanej oliwie.
Krok 2 - Plastry buraczane foto
3
Tak przysmażone buraczki są doskonałym dodatkiem do mięsnych potraw.
Smacznego :)
Krok 3 - Plastry buraczane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.10.2013 21:35
Kurcze takich buraczków to ja nie znałam, ciekawa jestem ich smaku, smażone buraczki to dla mnie nowość
BernadettaP 08.01.2013 07:01
Hmmm, chipsy z buraczków w przepisach krok po kroku ?
aisoglam 07.01.2013 22:34
Habibi, frytek jeszcze nie próbowałam zrobić z buraków :) Fajna sprawa.
Habibi 07.01.2013 21:25
Uwielbiam buraki i nawet frytki już z nich robiłam :)
Monika58 07.01.2013 21:24
takich jeszce moje podniebienie nie smakowało, czas to zmienić ;)
gosia56 07.01.2013 21:15
super
PaniMISIOWA 07.01.2013 20:46
buraczane chipsy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak