Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLAMIERY SZPINAKOWE Z SEREM FETA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 0,5 opakowania
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser feta 1 sztuka
zioła do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PLAMIERY SZPINAKOWE Z SEREM FETA

Kroki postępowania

1
Rozkładamy płat ciasta francuskiego, smarujemy go masłem, na to rozkładamy szpinak i ser feta, posypujemy ziołami i czosnkiem.
Krok 1 - PLAMIERY SZPINAKOWE Z SEREM FETA foto
2
(Dla ułatwienia z google ściągnęłam obrazek objaśniający jak dokładnie należy składać i kroić ciasto)

Opis: Składamy oba boki do srodka, znów smarujemy, rozkładamy szpinak i ser feta, posypujemy ziołami, ponownie składamy boki do środka, powstałą roladę kroimy na plasterki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika.
Krok 2 - PLAMIERY SZPINAKOWE Z SEREM FETA foto
3
Plamiery pieczemy w 200°C (termoobieg), przez około 15-20 minut (w połowie tego czasu obracamy na drugą stronę).
Krok 3 - PLAMIERY SZPINAKOWE Z SEREM FETA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 02.11.2012 19:49
z chęcią bym ich skosztowała
Beata61 17.10.2012 11:47
wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak