Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziemniaczano-cukiniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/2 szt
ziemniaki 5 szt
zielona pietruszka 1/2 pęczka
cebula 1 szt
mąka pszenna 3-4 łyżki
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziemniaczano-cukiniowe

Cukinie i ziemniaki potrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a zieloną pietruszkę poszatkować. Potartą cukinię, ziemniaki i pokrojoną cebulę oraz poszatkowaną pietruszkę połączyć ze sobą, dodać jajko i mąkę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak