Placuszki z warzyw i mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    15 dag
  • marchewka

    15 dag
  • pietruszka

    5 dag
  • kapusta pekińska

    5 dag
  • jajko

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cebula

    0,5 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki z warzyw i mięsa foto
Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Placuszki z warzyw i mięsa foto
Jajka wbić do miski, zmiksować ze szczyptą soli.
Krok 3 - Placuszki z warzyw i mięsa foto
Dodać starte warzywa, posiekaną cebulę, pokrojone w drobną kosteczkę mięso i kapustę.
Krok 4 - Placuszki z warzyw i mięsa foto
Następnie wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Placuszki z warzyw i mięsa foto
Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.
Krok 6 - Placuszki z warzyw i mięsa foto
Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat