placuszki z twarogu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • jajka

    3
  • szczypta soli

  • cukier

    1 łyżka
  • twaróg

    250 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka o białek. Twaróg mieszamy z maka, żółtkami i solą. Białka ubijamy na sztywna pianę i delikatnie mieszamy z masa twarogową.
Smażymy placuszki na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor.
Podajemy z dżemem lub sosem owocowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat