Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z tuńczyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 1 sztuka
jajko 1 sztuka
ogórek konserwowy 1 sztuka
kukurydza konserwowa 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z tuńczyka

Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy do niego kukurydzę, starte na drobnych oczkach ugotowane jajko oraz startego na dużych oczkach ogórka, mieszamy.

Całość łączymy z surowym jajkiem i bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem.

Z masy formujemy kulki, które spłaszczamy i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak