Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki z syropem klonowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
mleko 1,5 szkl.
syrop klonowy 4-5 łyżek
jajko
cukier puder 1/3 szkl.
olej słonecznikowy 1/3 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Zamiast proszku do pieczenia możemy dodać sodę oczyszczoną .

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki z syropem klonowym

Do misy miksera wbić jajko , dodać cukier puder i ubić na puszystą masę . Wlać olej słonecznikowy , mleko oraz syrop klonowy ponownie zmiksować . Na koniec dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia , dokładnie zmiksować aby nie było grudek . Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką porcje ciasta po czym smażyć na złoty kolor z obu stron , przed podaniem posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.05.2017 18:32
Moje ulubione
Grazyna0211 22.12.2016 16:27
super placuszki
Ela15 11.12.2016 14:49
chętnie bym spróbowała takie placuszki
paniusiaewa 13.09.2016 12:13
Robię podobne, ale bez syropu klonowego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak