Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica zielona 2 szklanki
por (biała część) 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
jajko 1 sztuka
mąka ryżowa 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z soczewicy

Soczewicę moczymy w wodzie przez noc, następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie i blendujemy. Dodajemy do niej posiekany por, posiekaną i przesmażoną cebulkę, przeciśnięty czosnek, mąkę, paprykę ostrą oraz jajko. Wyrabiamy masę, smażymy na rozgrzanym oleju płaskie placuszki, odsączamy z nadmiaru tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 19.01.2017 00:55
ciekawy pomysł
Stenka 18.01.2017 19:43
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak