Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z ryżu

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 szklanki
mąka 1 szklanka
mleczko kokosowe 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sos jagodowy
cukier 3/4 szklanki
DODATKOWO:
olej
cukier puder
jagody 2 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z ryżu

Ryż ugotować i wystudzić do zimnego ryżu dodać jajka, cukier oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec dolać mleczko kokosowe.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Łyżką kłaść małe placuszki na gorący olej i smażyć na złoty kolor.
Jagody wsypać bezpośrednio na patelnię i wymieszać z cukrem, następnie tylko je
zagotować do momentu puszczenia soku przez jagody.
Gorące racuszki podawać posypane cukrem pudrem z dodatkiem sosu jagodowego do sosu można dodać słodką śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 13.11.2012 22:52
pycha
GOSIA18 13.11.2012 15:44
oryginalne i pyszne placuszki
Mysiunia 13.11.2012 14:35
wyglądają przepysznie! :)
Magula 13.11.2012 10:50
fajne placuszki
angelika14 13.11.2012 09:23
takich placuszków jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak