Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z mortadelą i cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela ok 40 dag
cukinia ok 1 1/2 szkl
ser żółty ok 3/4 szkl
jajko 4 szt
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z mortadelą i cukinią

Cukinie oprószyć solą, odstawić na ok 30min i odcisnąć. Mortadele pokroić w małą kostkę. Cebulę i natkę pietruszki drobno posiekać.
Wszystkie składniki na placuszki połączyć i doprawić do smaku.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i nakładać łyżką wymieszaną masę (czasami trzeba dodać mąki) małe placuszki. Smażyć z obu stron aż zaczną się rumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.04.2017 11:20
fajne placuszki wyszły
katarzynka455 07.04.2017 20:25
Dziękuję bardzo:)
Aleksandra/Olcia 07.04.2017 19:21
smakowite placuszki
IKrakowianka 07.04.2017 18:29
bardzo fajne placuszki
w mojej kuchni 07.04.2017 18:22
pyszne jedzonko podano
bertpvd 07.04.2017 17:14
Dobry przepis. Pewnie bym się skusił.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak