Placuszki z makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki z makrelą foto
Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i obrać. Przepuścić ziemniaki przez maszynkę, dodać do nich posiekaną natkę
Krok 2 - Placuszki z makrelą foto
Makrelę oddzielić od ości i porwać drobno w palcach, dodać do ziemniaków. Dodać jajko oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić masę ręką.
Krok 3 - Placuszki z makrelą foto
Formować nie duże kotlety i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4 - Placuszki z makrelą foto
Można podawać na ciepło i na zimno

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 17.03.2015 12:11
Muszą być bardzo smaczne. Super!
Ania67 17.03.2015 10:57
Bardzo pomysłowe i apetyczne
Justi2401 17.03.2015 10:26
Bardzo ciekawy pomysł z tą makrelą :)
usmiech 17.03.2015 09:53
ciekawy pomysł
dodi 17.03.2015 09:50
śliczności, mniam
Franciszek 17.03.2015 09:48
Wyglądają super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat