Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kurczaka, cieciorki i natki pietruszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
cieciorka 100 g
jajko 2
natka pietruszki pęczek
ser żółty 50 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki - kopiate
majonez 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kurczaka, cieciorki i natki pietruszki

Cieciorkę moczymy na noc w wodzie i gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Natkę drobno siekamy, ser żółty kroimy w kostkę i wraz z cieciorką dodajemy do fileta. Wbijamy jajka, dodajemy majonez i mąkę, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak