Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kuchni francuskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier 8 dag
jajko 5 szt
mleko 6 łyżek
bita śmietana 200 ml/ubita
masło do smażenia
sól 1 szczypta
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kuchni francuskiej

Wykonanie:
Mąkę wymieszać dokładnie z cukrem, żółtkami, mlekiem i solą do smaku. Następnie dodać do masy sztywno ubite białka oraz ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać. Wylewać na rozgrzaną patelnię po 3 łyżki ciasta na jeden placek. Smażyć z obu stron na maśle na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub dowolną konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.04.2015 14:58
dobre placki :)
Małgorzata Pin 18.04.2015 10:33
Dzieciaczki lubią takie placuszki, mówią palce lizać.
wyattearp 18.04.2015 10:30
super placuszki
mzap88 18.04.2015 09:49
jadłabym...........
Jowita Raś 18.04.2015 09:46
pyszne bardzo :)
Zdzisław 18.04.2015 09:07
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak