Placuszki z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • kasza jalana

    100 g
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    100 ml
  • nat pietruszki

    1 garść

Przyprawy

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy torebkę kaszy jaglanej w osolonej wodzie al dente. Studzimy. Następnie mieszamy z jajami, mlekiem, pietruszką, doprawiamy. Smażymy na złoto z dwóch stron.
Zofia12
Moje dziecko uwielbia tą przekąskę. Miła alternatywa dla placków na słodko i bardziej zdrowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 28.01.2017 17:29
Moja ulubiona kasza :)
Jagódka77 29.06.2016 18:36
bardzo lubię kaszę jaglaną
Ela15 10.02.2016 06:46
apetycznie wygladają
kasia37 04.01.2016 15:38
o kasza jaglana :) zaczynam się do niej przekonywać i chyba spróbuję placuszków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat