Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kaszanką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
woda 1/4 szkl
jajko 2 szt
kaszanka ok30 dag
cebula 1/2 szt
mąka
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kaszanką

Jajka, mleko, wodę i mąkę zmiksować. Mąki dodać tyle by powstało średniej gęstości ciasto naleśnikowe. Rozkruszyć kaszankę i zagęścić nią ciasto. Dodać drobno pokrojoną cebulę i doprawić do smaku.

Na patelni rozgrzać olej, nabierać ciasto łyżką, formować małe placuszki i smażyć na rumiano. Podawać z ulubionym sosem.

Placuszki są ciemnie przez dodanie kaszanki.
Cebulę można dodać podsmażoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 28.05.2013 19:03
wyglądają bardzo smakowicie
kasienka23 28.05.2013 18:00
fajny pomysł!
angelika14 28.05.2013 17:42
ciekawy pomysł, dwa w jednym
marcia7 28.05.2013 16:49
coś kompletnie nowego
bogusia19 28.05.2013 15:25
muszę zrobić
dodi 28.05.2013 15:20
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak