Placuszki z kaszanką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1/4 szkl
  • jajko

    2 szt
  • kaszanka

    ok30 dag
  • cebula

    1/2 szt
  • mąka

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, mleko, wodę i mąkę zmiksować. Mąki dodać tyle by powstało średniej gęstości ciasto naleśnikowe. Rozkruszyć kaszankę i zagęścić nią ciasto. Dodać drobno pokrojoną cebulę i doprawić do smaku.

Na patelni rozgrzać olej, nabierać ciasto łyżką, formować małe placuszki i smażyć na rumiano. Podawać z ulubionym sosem.

Placuszki są ciemnie przez dodanie kaszanki.
Cebulę można dodać podsmażoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 28.05.2013 19:03
wyglądają bardzo smakowicie
kasienka23 28.05.2013 18:00
fajny pomysł!
angelika14 28.05.2013 17:42
ciekawy pomysł, dwa w jednym
marcia7 28.05.2013 16:49
coś kompletnie nowego
bogusia19 28.05.2013 15:25
muszę zrobić
dodi 28.05.2013 15:20
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat