Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 szt
dymka posiekana 4 szt
parmezan starty 2 łyżki
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kalarepki

Kalarepki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić, poczekać aż puszczą sok, mocno odcisnąć. Do kalarepki dodać roztrzepane jaja, parmezan, szczypior, przyprawy i tyle bułki, żeby składniki połączyły się z masą. Szybko wymieszać. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć małe placki, z obu stron. Podawać z jogurtem, np miętowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak